Co se vám vybaví při slově “palírna”? Většina lidí si hned zbaví zařízení, kde se z kvasu stává lahodná pálenka, či slivovice, chcete-li. Ať už tento destilát nazvete jakkoliv, jde o ovocnou směs, která díky destilaci získá pořádný říz. Vypálené ovoce má svou letitou tradici napříč celou republikou, a nejvíce je spjatá s Moravou. Nicméně ani Čechy nezůstávají s pálením pozadu. Někdo si nasbírá ovoce a vytvoří z něj kvas, který si nechá vypálit v některé z lokálních pálenic. Ne každý má tuto možnost, a je pořád celá řada lidí, kteří jsou rádi, když mají možnost si zakoupit přímo hotovou slivovici. Je to rychlé, snadné a bez námahy.
Co se týče Čech, jednou z předních pálenic je Podorlická palírna, z jejíž produkce najdete spoustu výrobků, které si prostě zamilujete. Palírna rodu Mikšů je tradiční, a její historie je více než 100 let stará. Roky prověřené postupy z ní udělaly kvalitní palírnu, která vyrábí jen ty nejlepší pálenky široko daleko, a na svoje výrobky jsou tady právem patřičně hrdí. Pokud chcete ochutnat to nejlepší z ovoce, jste na správné adrese. Vychutnejte si sklenku pálenky s obsahem alkoholu 40 – 50 %.
Co můžete ochutnat?
Protože klasická slivovice ze švestek je k dostání na každém rohu, tady se rozhodli, že na to půjdou trošku jinak, a že dopřejí svým zákazníkům i něco jiného, než jen švestky. Proto si můžete vychutnat třeba
- Meruňky
- Višně
- Hrušku
- Jablko
Kromě chuťových pohárků vás čeká i potěcha oka, protože lahve a jejich etikety jsou velmi povedené, a mohou se stát ozdobou nejednoho baru či police s alkoholem. Pálenka z této pálenice vám neudělá ostudu nikde. Zkuste její jedinečnou plnou chuť a oslavte s ní konec starého roku. Vyměňte tradiční šampus za pálenku, která se hodí jako dárek ke každé příležitosti. Vyzkoušejte skutečně kvalitní pálenku přímo z pálenice.